Sunday, November 7, 2010

broga hill =)

date: 3rd november 2010
venue:BROGA HILL,semenyih




okey,since finished the math paper exam.
i'm totally disappointed and mentally down.
so,we have planned to get some rest and do some refreshment
which is HIKING the BROGA HILL
ouh my ouh my,the scenery is damnly beautiful
amazed!ouh i'm amazed.
Ya Allah,terlalu hebat keagunganMu akan alam ciptaan Mu.
sesungguhnya saya sangat teruja melihat keindahan bumi yang terbentang luas ni =)
terlalu hebat kan?sila setuju dengan saya.hehe

actually this is the last minute plan.
semua pegi pakai redah je.mmg tak well planned and prepared.
yang join:3 ladies and 7 boys.
haha!ouh kami mmg otai sila la ckp begitu,
okey,stop all the nonsense.sbenarnya dah ajak girls yang lain.
tapi since semua ade hal and tak dapat nk join jadi kami je la yang pegi.,
sbb mmg nk releasekan tensen pon!

tapi sedeh sbb tak dapat tgk sunrise,sbb pegi tanpa bawa torchlight.jadi sebelum matahari terbit sgt gelap utk mendaki.jadi bile dah terang baru boleh naik.so fine,mendaki lah kami dengan hebatnya.hehe ;)


ouhh my teletubbies merah
ili ayuni mohd ikhsan
=P

kami berada di pertengahan bukit
10 org semua nya
complete =)

suasana org mendaki
hehe
tinggi kan?


the first stage
=)



then kami berangkat pulang pada jam 9.45 pagi
matahari dah naik okey
dan masing2 pon dah lapaaa gile yang teramat
haha.nasib baik saya bawak biskut and air
but end up.masuk ke mulut dan perut lelaki2 sekalian
haha.kesian tgk mereka yang sgt lapaa.

kisah 1-di puncak
faiz:sedapnye budak tu makan
budak:sedang makan bihun goreng yang dibawa
kami:semua tgk die makan,dgn sambil pegang perut yang lapaa.
hahah!

kisah 2-di puncak
ili:nak ambik gamba kat batu yang atas puncak yang cantik
tiya:cm mane ko nak naik atas tu?batu tuu besar dan tinggi kut
ili:entah,haha!sengal nye minah =P
tiba-tiba.bedebuuukk
ade sorg mamat cina jatuh.
and ouh nooo!he is bleeding
his head hit a rock.big and agak tajam
darah sgt banyak okey.
nak tgk pon tak sanggup.pity you man
but we don't know how to help you since we are not bringing any towels to cover up your bleeding head.sorry then,
we can just give you tissue at least.
then,semua tak jadi nak naik atas batu yang cantik tuu

then,nak pegi rabbit farm yang betul-betul dpn broga hill tu
tapi disebabkan semua nya kelaparan
maka kita cari makanan dlu okey
next:nasi ayam semenyih
terbaikk kut :)
thanks fikri for the suggestion

then,semua penat and kami bertolak pulang
arrived at UKM 10.30 cm tuu laa
perjalanan hanya 30 minit je kut dr bangi
sgt dekat kan?hehe ;)

Hope to go there again.Insya Allah =)

and not to be forget.All praised be to ALLAH
for letting all this to be happen with smoothly and safely
=)

3 comments:

Nurhanisah said...

wuahhhhh,tiya pergi broga jugak!best kan best kan?hee :D

AiinNadhirah said...

best nyeeee !

Attiya Tajuddin said...

eca:yuppp!sgt sgt sgt sgt best whoaaah :)

ain:pegi laa takde la jauh dr ukm pon :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...